Tencere Poğaçası venedik poğaçası tencere poğaçası tencere pogacasi tencerede poğaça TENCERE POĞAÇASI 1548692926 1548692926 tencerepogacasi5c4f2dc33cc6dtencerepogacasi5c4f2dc33cc6d http:wwwoktayustamcomimagestariflertencerepogacasi2 MALZEMELER 4 yumurta 1 su b yoğurt 1 su b sıvıyağ 1 çay bsu 1 çorba k tozşeker 1 çorba k tuzlu 1 p yaşmaya alabildiği dek un iç harcı için: lor peyniri kırmızı biber id maydanoz 1 yumurta akı üzeri için: 1 yumurta sarısı HAZIRLANIŞI Tencere poğaçası için ilk olarak tencere en kısık ateşe alınır içine su ve maya konur maya eritilince sıvıyağ, tuzlu ve şeker konurdaha daha sonra kesintisiz çırpılarak yumurtalar bir bir ilave edilir çinr yoğurt da eklenerek alabildiği kadar un (tepeleme 12 kaşık) ile kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilirtencerenin ısısı elde hissedilince tencerenin altı kapatılırelde edilen hamur bir zaman mayalandırılırbu sırada iç harcı hazırlanır İç harcı için; lor peyniri karıştırma kabına alınırÜzerine doğranmış kırmızı biber ve maydanoz ekleniryumurtanın akı isim katılarak karıştırılır yumurtanın sarısı üzeri için ayrılırdinlendirilen hamur bezelere ayrılarak akarsu tabağı büyüklüğünde açılır İçerisine harçtan konularak ağzı bütün kapatılmadan yağlanmış tepsiye dizilirüzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında pişirilir Sağlık Olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.