Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tempura nedir ve nasıl yapılır? Tempura yapmanın püf noktaları

Tempura nedir ve nasıl yapılır? Tempura yapmanın püf noktaları
0
83

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tempura_nedir_ve_nasil_yapilir_tempura_yapmanin_puf_noktalari_1602231278_4892.jpg

Tempura Japonlara ait harika ve çok hafif bir kızartma tekniğidir. İlk kez Matserchef sayesinde duyanlar şaşırıyor. Hamur içinde deniz mahsulleri ve sebzelerin kızartılması tekniği olan tempura inanılmaz lezzetli ve çok güzel görüntüye sahip sonuçlara olanak tanıyor. Peki evde tempura nasıl yapılır? İşte tarifi:

Tempura, hırpalanmış ve derin yağda kızartılmış deniz ürünleri ya da sebzelerden yapılan Japon yemeğidir. Parçalar halinde kesilmiş hammaddeler, kızartma hamuruna batırılır ve genellikle susam yağında kızartılır. Tempura parçaları sosa batırılarak ve sıcak halde yenilir. Tempura yaparken dikkat edilmesi gereken önemli adım hamuru yaparken kullanacağınız suyun buz gibi soğuk olmasıdır. Aynı zamanda yumurtanın ve unun da buz gibi soğuk olmaları gerekiyor. Bunun için önce unu bir kâse içinde buzlukta (derin dondurucuda) bir süre bekletip soğutuyorsunuz, aynı şekilde suyu da buzlukta soğutuyorsunuz ve buzdolabından çıkan yumurtayı kullanıyorsunuz. Hepsi soğuyunca, soğuk kase içinde karıştırıp tempura hamurunu yapıyorsunuz. Hamurun hep soğuk kalması lazım. Buz gibi soğuk olma özelliği kaybolursa tempura iyi olmuyor. Gelin birlikte hazırlayalım:

gLBdg_1602231731_9912.jpeg

TEMPURA TARİFİ:

MALZEMELER

1 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı buzlu su
3 temizlenmiş karides
1 uzun dilim havuç
2-3 dilim mantar
2-3 dilim kabak
1 temizlenmiş taze soğan
Soya sosu

Kızartma için;

Sıvı yağ

brV8f_1602231481_1315.jpg

YAPILIŞI

Yumurta, un ve buzlu suyu bir kapta iyice çırpın. Karides, havuç, mantar, kabak ve taze soğanı unlu karışıma bulayın.

Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Önce havuç, mantar, kabak ve taze soğanı ardından karidesleri kızgın yağda kızartın.

Kâğıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Yanında soya sosuyla birlikte servis yapın.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Resimli Karides Ve Sebze Tempura Tarifi Karides ve Sebze Tempura nasıl yapılır, Karides ve Sebze Tempura yapılışı Karides Ve Sebze Tempura Tarifi Resimli imageskaridesvesebzetempuratarifiresimli5ad4541143b11 MALZEMELER 1015 adet orta boy karides Yarım su bardağı un (bulamak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Et ile deniz ürünlerini aynı tabakta buluşturan Surf and turf farklı yemek tarifi arayanlar için muhteşem bir tercih olabilir. Çok bilinmeyen bu yemeğin tarifi vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki, Surf and Turf nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri: Avustralya ve Amerika Birleşik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
1 Miso Çorbası Miso çorbası sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek olarak gelir Miso adı verilen, ezilmiş soya fasulyesi macununun sıcak su ile karıştırılması ile hazırlanır İstenirse içine nori, yeşil soğan gibi tatlandırıcılar da konulabilir 2 Soba Soba, kara buğday ve buğday...
Cevaplar
0
Görüntüleme
233
Ordövr tabağında sunulan yiyecekler ülkeden ülkeye değişse de, genel olarak aperatif tanımlara ve mezelere yer verilir. Ordövr tabağı nedir? Sıcak ve soğuk ordövr tabağı nasıl hazırlanır? Ordövr tabağında neler olur? İşte, menülerinizi zenginleştirecek ordövr tabağı imali: Ordövr Avrupa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Ordövr tabağında sunulan yiyecekler ülkeden ülkeye değişse de, genel olarak aperatif tariflere ve mezelere yer verilir. Ordövr tabağı nedir? Sıcak ve soğuk ordövr tabağı nasıl hazırlanır? Ordövr tabağında neler olur? İşte, menülerinizi zenginleştirecek ordövr tabağı yapımı: Ordövr Avrupa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
858,500Konular
982,399Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt