Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Temel Reisin’in Gül Böreği (Ispanaklı Mutlaka Deneyin) Bakmadan Geçmeyin

Temel Reisin’in Gül Böreği (Ispanaklı Mutlaka Deneyin) Bakmadan Geçmeyin

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Temel Reisin’in Gül Böreği (Ispanaklı Mutlaka Deneyin) Bakmadan Geçmeyin Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet günlük yufka
*750 gr ıspanak
*Orta boy 2 adet kuru soğan
*Karabiber
*Tuz

Sos için:


*23 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı tereyağ (sıvı yağ da olur)

Beşamel sos;


*2 yemek kaşığı un(tepeleme)
*3 su bardağı süt
*Tuz
*Karabiber

Temel Reisin’in Gül Böreği (Ispanaklı Mutlaka Deneyin) Bakmadan Geçmeyin Tarifi Yapılışı Merhabalar yeni ve farklı bir tarifle karşınızdayım Bu tarifi mutlaka deneyin ben kendim ıspanağı hiç sevmiyorum ama bu böreği çok ama çok seviyorum Düşünün ayrıca hem ıspanaklar işlem görmediği için demir açısından zengin, hemde farklı bir tat içinde kaşar varmış gibi ama tabiki de yok
Öncelikle beşamel sosumuzu hazırlayalım Tencereye önce tereyağımızı koyuyoruz, tereyağımız ısınınca üstüne unumuzu koyup kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz 12 dakika üzerine sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz, topaklanma olmaması için (eğer topaklanma olursa piştikten sonra mikserle çırpabilirsiniz) içine tuz ve karabiberini ekleyip karıştırıyoruz Orta ateşte göz göz olunca 2 dakika sonra kapatıyoruz, aralıklı olarak karıştıralım ki üzeri kabuklanmasın Derin bir kaba temiz ıspanakları (çok küçük olmayacak) doğruyoruz büyük doğrayın Üzerine soğanlarımızı küçük doğrayalım içine bir çay kaşığı kadar tuz atıyoruz 1 çay kaşığı da karabiberi ekliyoruz Beşamel sosumuzu da ekleyip bir güzel harmanlıyoruz Yufkaları üçgen şekilde 8 parçaya ayırıyoruz Sütümüzü, yağımızı ve yoğurdumuzu karıştırıp sosumuzu da hazırlıyoruz Temiz masa yada mutfak tezgahımıza ilk yufkamızı alıyoruz, sosunda fırçayla sürüp 2 yufkayı da üzerine seri az sos daha sürüp baş kısmına ıspanaklı harçtan koyup yayıyoruz Sonra onu sigara böreği gibi(ama kenarlarını içe almayın) sarıp sonra bir ucundan içe kıvırarak gül şeklini verip ucunu altına doğru yapıştırıp tepsiye alıp üzerine sostan 1 yemek kaşığı döküyoruz Bu şekilde tüm yufkalarımızı bitirip kalan sosu üzerlerine döküp dinlendiriyoruz (1 gece dinlenirse daha iyi, üzerine dökülen sosu çekmeli)belirli aralıklarla böreklerimizi arkalı önlü çeviriyoruz
Dinlenen böreğimizi önceden 200’C de ısıtılmış fırına koyuyoruz 20 dakika sonra fırını 180’C alıp kontrollü pişiriyoruz Üzerleri nar gibi kızarınca fırını kapatıp kapağı açık 10 dakika içinde kalsın ondan sonra servise hazır Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun
 
858,505Konular
982,836Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt