
Tel Tel Pastane Açması (Herkes Tanımını İsteyecek) İçin Gereçler
Bardak ölçüm 240 ml
- Yarım bardak ılık su
- Yarım bardak ılık süt
- Yarım bardak sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı ayrılcak üzeri için)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 4.5 bardak un (kontrolü ekleyin)
- 1 paket maya (yaş mayada kulanabilirsiniz)
- 2 tatlı kaşığı tuz (çok fazla doldurmadan)
- Yeteri kadar tereyağ
Tel Tel Pastane Açması (Herkes Tanımını İsteyecek) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün malzemeyi karıştırma kabına alalım .
- Ununu ek ederek yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olucak.
- Üzerini örtelim, 1 saat kadar mayalandıralım.
- Tezgaha sıvı yağ sürelim .
- Sonra 16 eşit kesime bölelim .
- Yuvarlayıp bezeler yapalım.
- Üzerlerine 1 çay kaşığı yağ koyalım, elimizle açalım yağı her yerine yayalım.
- Uzunlamasına rulo yapalım.
- 2 taneyi bir birine dolayalım uçlarını birleştirelim .
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim .
- 30 dk tepsi mayası yapalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp ,susam yahut çörek otu haşhaş serpelim .
- Evvelce ısıtılmış 180 dercede fırında pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun.