
Tel Tel Katmer Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Tarin yağ yahut sana yağ
- 3-4 kaşık tahin
Tel Tel Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak hamurumuzu yoğuruyoruz ,ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve dinlendiriyoruz.
- 20 dakika kadar dinlendirelim.
- Daha sonra hamurun içine sürmek için yağımızı eritiyoruz ve eriyen yağın içine tahini ekleyip karıştırıyoruz.
- Ve sonra büyük bir beze hamuru açıyoruz .
- Tahinli karışımı sürüyor ve her yerine gelecek biçimde yayıyoruz .
- Rulo biçiminde sarıyoruz ve vurarak inceltip küçük küçük gül formunda sarıp dolapta donduruyorum.
- Sonra açıp yanmaz tavada önlü gerili pişiriyoruz.