Tel Tel Açma Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
- 9 su bardağı un
Tel Tel Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçlerimizi uygun bir kap içerisine alalım. Ve hamurumuzu güzelce yoğuralım.
- Elde ettiğimiz hamurun üzerini örtelim ve 30-40 dakika dinlendirelim.
- Simitlerimize hallerini verelim ve üzerine ayırdığımız 1 adet yumurta sarısını sürelim.
- 15 dakika bekletelim. Akabinde evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede, 25 dakika pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.