Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tel Tel Açılan Açma Ve Poğaça

Tel Tel Açılan Açma Ve Poğaça
0
140

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Tel Tel Açılan Açma Ve Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
İçine;
  • 3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Poğaça için;
  • 1 kase köy peyniri
  • Dereotu
Üzerine;
  • Yumurta sarısı

Tel Tel Açılan Açma Ve Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelik le ve hamuru ikiye ayırıp yarısıyla 1 tepsi poğaça yarısıyla da açma yaptım. Öncelikle maya 1 su bardağı ılık su ile etkinleştirilir.
  2. Geniş bir kaba un alınır üzerine tuz, yumurta, zeytin yağı ve toz şeker eklenir sonra maya da eklenerek yoğurmaya başlanır.
  3. Yavaş yavaş süt eklenerek kulak göğsü kıvamında biraz daha yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılarak 40 dakika bekletilir.
  4. Hamur mayalanınca ikiye bölünerek yarısıyla küçük küçük modüller alınarak içine peynirli harçtan koyup poğaça yapılır. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpilerek 175 derece de altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  5. Geri kalan yarısına tezgaha hamur el ile yayılır ortasına tereyağı modül kesim sürülür ve kenarından yuvarlanır bıçak yardımıyla modüllere ayrılır.
  6. Ayrılan kesimler tekrar ikiye bölünerek tezgahta elimizle yuvarlayarak birbirine simit biçiminde sarılarak form verilir.
  7. Yine yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derece de altı üstü kızarana kadar pişirilir. Dışarıdan aldıklarınızdan daha hoş oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun????.
Tel Tel Açılan Açma Ve Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt