
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı bulgur
- 3 yemek kaşığı tel şehriye (İsteğe bağlı olarak azaltılıp / arttırılabilir)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel bulgularımızı yıkıyoruz.
- Sıvı yağ ve tereyağımız ile şehriyeyi kavuruyoruz.
- Yıkamış olduğumuz bulgurumuzu koyup 2dk kavuruyoruz.
- Sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ekliyoruz.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye bırakıyoruz. Umarım beğenirsiniz afiyet olsun.