Tel Şehriye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker (Daha az konulabilir)
- 1 paket vanilya
- Ceviz
- Hindistan cevizi
Tel Şehriye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kapta süt, şeker, nişasta ve vanilya karıştırılır.
- Tencereye sıvı yağ ve tel şehriye alınır. Rengi dönene kadar kavrulur.
- Süt karışımı dökülür ve karıştırılır. Katılaştıktan sonra kaselere hisse edilir.
- Üzeri isteğe bağlı olarak süslenir. Çok hafif ve pratik bir tatlı. Afiyet bal şifa olsun
.