
Tel Kadayıflı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Alt kat malzemeleri;
- 1 paket etimek
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 50 gram tereyağ
- Kırık tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağ
Tel Kadayıflı Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi yapmakla başlayalım .
- Şekeri ve suyu kaynatalım o sırada etimeğimizi tepsiye dizelim kaynayan şerbetimizle etimeklerimizi ıslatalım (ben üzeri çıtır sevdiğim için tepsinin kenarından döküyorum şerbetimi etimeğin üzeri çıtır alt tarafı yumuşak oluyor).
- Ardından muhallebimizi yaparak devam edelim.
- Süt ,şeker, un ,nişasta bunları karıştıralım sonrasında ocağın altını yakalım.
- Muhallebimiz göz göz olana kadar pişirelim .
- Pişen muhallebimizi ocaktan alalım .
- Tereyağımızı ve vanilyayı da ekleyelim ve karıştıralım .
- İlk sıcağı çıkan muhallebimizi etimeğimizin üzerine dökelim.
- Sonrasında bir tavada tereyağımızı eritelim .
- Üzerine kırık tel kadayıfımızı ekleyelim ve tereyağla iyice karıştıralım soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra muhallebimizin üzerine dökelim.
Tel Kadayıflı Etimek Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı