
Tek Kişilik Krep Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Alabildiği kadar un
- Bir tutam tuz
Tek Kişilik Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve tuz hariçinde tüm gereçleri bi kaba alıp çırpın.
- Güzelcene çırptıktan sonra alabildiği kadar ununu ve tuzunu atıp, tekrar çırpın.
- Kıvamı kek hamurundan biraz daha cıvık olcak.
- Sonra tavanızı alıp 1-2 damla yağ döküp, bir kepçe yardımıyla krep hamurunuzu tavaya döküp yayın.
- 5-10 saniye pişirdikten sonra tavada krebinizi zıplatarak yahut tahta kaşık yardımıyla çevirin.
- Piştikten sonra tabağa alabilirsiniz.
- Benim hamurumdan 6 adet çıktı.
- Sizin tava ve kepçe ölçünüze nazaran kaç tane çıkacağı değişebilir.
Tek Kişilik Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı