
Tek Hamurla Damla Çikolatalı, Limonlu ve Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 veya 4 ( benim 4 oldu) çay bardağı un
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı dolusu damla çikolata
- 1 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi tozu
Tek Hamurla Damla Çikolatalı, Limonlu ve Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm hamur malzemelerini ( yumurta, sıvı yağ, nişasta, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve un) karıştırıp unu kontrollü ekleyelim.
- Hazırladığımız hamuru 3 parçaya bölelim ve her birine ayrı ayrı limon kabuğu rendesi, damla çikolata ve hindistan cevizi ekleyip 3 ayrı hamur elde edelim.
- Yaklaşık serçe parmak kalınlığında açalım ve kalıp ile şekil verelim. Çok ince olmamasında fayda var.
- Ben 180 derece alt üst fansız fırında 12-13 dk kadar pişirdim. 15 dk ya ayarlayıp kontrollü pişirebilirsiniz. Altı kızarınca çıkaralım, üstü olabildiğince beyaz kalsın.