Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tek Hamurla Damla Çikolatalı, Limonlu ve Hindistan Cevizli Kurabiye

Tek Hamurla Damla Çikolatalı, Limonlu ve Hindistan Cevizli Kurabiye
0
59

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
tek-hamurla-damla-cikolatali-limonlu-ve-hindistan-cevizli-kurabiye.jpg

Tek Hamurla Damla Çikolatalı, Limonlu ve Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

• 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 veya 4 ( benim 4 oldu) çay bardağı un
Hamura sonradan eklenecekler;
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı dolusu damla çikolata
  • 1 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi tozu

Tek Hamurla Damla Çikolatalı, Limonlu ve Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tüm hamur malzemelerini ( yumurta, sıvı yağ, nişasta, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve un) karıştırıp unu kontrollü ekleyelim.
  2. Hazırladığımız hamuru 3 parçaya bölelim ve her birine ayrı ayrı limon kabuğu rendesi, damla çikolata ve hindistan cevizi ekleyip 3 ayrı hamur elde edelim.
  3. Yaklaşık serçe parmak kalınlığında açalım ve kalıp ile şekil verelim. Çok ince olmamasında fayda var.
  4. Ben 180 derece alt üst fansız fırında 12-13 dk kadar pişirdim. 15 dk ya ayarlayıp kontrollü pişirebilirsiniz. Altı kızarınca çıkaralım, üstü olabildiğince beyaz kalsın.
Tek Hamurla Damla Çikolatalı, Limonlu ve Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt