
Tek Hamurdan Çeşit Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tane yumurta
- 2 su bardağından bir parmak eksik un
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı çekilmiş fındık içi
- 1 yemek kaşığı kakao
- Çay kaşığının ucuyla kırmızı besin boyası
Tek Hamurdan Çeşit Çeşit Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarini eritelim, yoğurma kabına bütün materyalleri ekleyip ıslak kum kıvamına gelene kadar karıştıralım.
- Üzerine ılık margarini ek edip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamuru dörde bölelim bir kesimine hindistan cevizi, bir kesimine kakao, bir modülüne çekilmiş fındık içi, bir modülüne da kırmızı besin boyası ek edip güzelce yoğuralım.
- Her hamurdan sekiz modül koparak elimizle yuvarlayarak minik toplar yapalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında altı pembeleşinceye kadar pişirelim, pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp 10 dakika kadar içini çekmesi için dinlendirelim.
- Kurabiyelerimizi servise hazırlayalım. ???? afiyet olsun ????Ben kurabiyeyi daha kıyır kıyır sevdiğim için üzerini de hafif kızarttım.