
Tek Hamurdan 4 Çeşit Küçük Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Birinci hamur için;
- 2 yemek kaşığı hindistancevizi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3-4 modül çikolata
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Çeyrek portakal kabuğu rendesi
- 1 küçük kase kuru üzüm
Tek Hamurdan 4 Çeşit Küçük Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurtalar ve şeker beyazlayıp kabarıncaya kadar mikser ile 10 dk çırpılır.
- Karışıma yağ ve süt eklenerek tekrar çırpılır.
- Vanilya, kabartma tozu ve un elenerek eklenir. Bu kez mikser kullanılmadan hamur homojen olana kadar karıştırılır.
- Hamurun alacağı un ölçüsü yumurta büyüklüğüne nazaran değişebileceğinden denetimli konulmalıdır.
- Hazırlanan hamur bir tanesi biraz daha fazla öbür üçü eşit olacak formda 4’e bölünür.
- Fazla olan hamura kakao eklenir ve karıştırılır. (bu hamur hem üzümlü mozaik kek için hem de çikolatalı kek için kullanılacağından biraz daha fazla olmalıdır)
- Çikolatalı kek için karışımın bir kısmı kek kaplarına paylaştırılır.
- Üzerine birer çikolata eklenir. ( kalan kısım mozaik kek için kullanılacak).
- Öbür 3 hamurun birine portakal ve limon rendesi eklenir karıştırılır. Kek kaplarına paylaştırılır.
- Bir başkasına tarçın ve hindistan cevizi eklenir ve karıştırılır.
- Kek kalıplarına paylaştırılır.
- Sonuncusu ise üzümlü mozaik kekin sade kısmı için olduğu üzere bırakılır.
- Biraz kakaolu hamur biraz sade hamur alınarak kaplara paylaştırılır ve üzerlerine kuru üzüm serpilir.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir.
- Kabıyla ya da kabından çıkarılmış olarak istek edilen biçimde servis edilir.Afiyet olsun @mutfaktabirgizem.