
Tek Hamurdan 2 Çeşit Tuzlu Kıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağından az eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Çay kaşığının ucuyla karbonat
- 100 gram tereyağ
- 2 adet yumurta
- 250 gr böreklik peynir
- Yarım demet maydonoz
- Az karabiber
Tek Hamurdan 2 Çeşit Tuzlu Kıtır Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce unumuzu yoğurma kabına alıp ortasını açarak, bir yumurtanın sarısını ayırıp diğer yumurtayı bütün olarak koyuyoruz.
- Süt, sıvı yağ ve oda sıcaklığındaki tereyağı ekleyip sıvıları biraz karıştırdıktan sonra bütün malzemelerimizi koyup orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Hamurun yarısıyla normal poğaça şekli verip içine istediğimiz malzemeyle hazırlayalım. Peynirli, patatesli, kıymalı nasıl isterseniz. Ben peynir kullandım.
- Kalan hamuru üç bezeye bölüp merdaneyle orta kalınlıkta açıyoruz.
- Açtığımız hamuru dörde bölüp diş tarafına gelen kısma malzemeyi koyup uçlarından az katlayarak sarıyoruz.
- Üçgen kısmı üste gelecek şekilde tepsiye diziyoruz.
- Daha önce yaptığımız poğaçalarla birlikte üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş, susam veya ne istersek serperek 200 derece fırında 30 dakika üstü altı kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. ????.