
Tek Hamur İki Farklı Kurabiye (Limonlu Ve Damla Çikolatalı Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr tereyağ veya margarin
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket toz vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) su bardağı damla çikolata
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı nişasta
- 2-3 su bardağı un
Tek Hamur İki Farklı Kurabiye (Limonlu Ve Damla Çikolatalı Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki tereyağ ve pudra şekeri bir kaba alınarak harmanlanır.
- Üzerine sıvı yağ, yumurta, vanilin, kabartma tozu, nişasta eklenerek harmanlanmaya devam edilir. Un ölçülü bir şekilde eklenir.
- Kıvam alan hamur iki eşit parçaya bölünür.
- Bir hamura damla çikolatalar diğer hamura limon kabuğu rendesi eklenip yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanan kurabiye hamuru tepsiye dizilir.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir.
Tek Hamur İki Farklı Kurabiye (Limonlu Ve Damla Çikolatalı Kurabiye) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı