iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
6 adet
orta boy patates
2,5 su bardağı
süt
1,5 yemek kaşığı
tereyağı
1 çay kaşığı
tuz
14 çay kaşığı
karabiber (arzuya göre)
Püf Noktası
Patatesler, sütte haşlanacağı için patateslerin nişastası pürenin koyulaşmasını sağlayacaktırPatatesleri haşlayacağınız süt miktarı az gelirse arzu ettiğiniz püre kıvamına ulaşmak için sonrasında da süt eklemeye devam edebilirsinizHaşlanan patatesleri blender ya da robottan geçirmemeye özen gösterin, aksi takdirde kıvamı bozulacaktır
Pişirme Önerisi
Düdüklü tencerede daha kısa sürede patates püresi hazırlayabilirsinizPatatesleri kabuklu ya da kabuksuz olarak içme suyunda haşladıktan sonra da süt ve tereyağı ilavesiyle patates püresi hazırlayabilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Kabuklarını incecik soyduğunuz patatesleri, bol suda yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın
Doğranmış patatesleri derin bir tencereye alın Üzerini hafif bir şekilde geçecek kadar soğuk süt ekleyin
Tuz ve tereyağını ilave ettikten sonra tüm malzemeyi tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın
Kısık ateşte patatesler sütü çekip yumuşayana kadar püreyi pişirin
Haşlanan patatesleri, patates ezici ya da tahta bir kaşıkla ezdikten sonra hazırladığınız püreyi sıcağı sıcağına bekletmeden servis edin
6 adet
orta boy patates
2,5 su bardağı
süt
1,5 yemek kaşığı
tereyağı
1 çay kaşığı
tuz
14 çay kaşığı
karabiber (arzuya göre)
Püf Noktası
Patatesler, sütte haşlanacağı için patateslerin nişastası pürenin koyulaşmasını sağlayacaktırPatatesleri haşlayacağınız süt miktarı az gelirse arzu ettiğiniz püre kıvamına ulaşmak için sonrasında da süt eklemeye devam edebilirsinizHaşlanan patatesleri blender ya da robottan geçirmemeye özen gösterin, aksi takdirde kıvamı bozulacaktır
Pişirme Önerisi
Düdüklü tencerede daha kısa sürede patates püresi hazırlayabilirsinizPatatesleri kabuklu ya da kabuksuz olarak içme suyunda haşladıktan sonra da süt ve tereyağı ilavesiyle patates püresi hazırlayabilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Kabuklarını incecik soyduğunuz patatesleri, bol suda yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın
Doğranmış patatesleri derin bir tencereye alın Üzerini hafif bir şekilde geçecek kadar soğuk süt ekleyin
Tuz ve tereyağını ilave ettikten sonra tüm malzemeyi tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın
Kısık ateşte patatesler sütü çekip yumuşayana kadar püreyi pişirin
Haşlanan patatesleri, patates ezici ya da tahta bir kaşıkla ezdikten sonra hazırladığınız püreyi sıcağı sıcağına bekletmeden servis edin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.