Tebsi Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 2 tane sivri biber
- 1 tane kapya biber
- 3 tane domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı isot
- Domates
- Soğan
- Biber
- 4 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
Tebsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kebap için kıymayı derin bir kap içerisine alalım.
- Üzerine minik minik doğradığımız soğan, biber, maydanoz, kabuğunu soyup doğradığımız domates ve de baharatları ekleyip yoğuralım, gereçler güzelce karışsın.
- Tepsiye bir santim kalınlığında olacak formda elimizle bastırarak döşeyelim.
- Üzerine yuvarlak dilimlediğimiz patates, domates ve biberleri dizelim.
- Uygun bir karıştırma kabında salçayı suda eritip yemeğimizin en üstüne gezdirelim.
- Son olarak yemeğimizi evvelce ısıttığımız 180 derece fırında patatesler yeterlice pişip üzerleri kızarana dek yaklaşık 45 dakika pişirelim. Pişen tepsi kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.