Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tazecik Fırın Ekmekleri

Tazecik Fırın Ekmekleri
0
42

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Tazecik Fırın Ekmekleri Tanımı İçin Malzemeler


Su bardağı ölçüm 200ml
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
Ayrıca
  • Su,susam,çekirdek içi, mavi haş haş

Tazecik Fırın Ekmekleri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tereyağı hariç tüm gereçleri bir kaba alıp yoğurun.
  2. En son tereyağını da ek edip hamura yedirip 1 saat mayalandırın.
  3. Hamurdan 8 tane beze alın.
  4. Önce suya daha sonra susama batırın.
  5. Herbirisini değişik yapabilirsiniz.
  6. Bezeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip 20dk daha mayalandırın.
  7. Küçük bir kabın içerisine su koyup fırının tabanına yerleştirin.
  8. Ekmekleri evvelce ısıtılmış fırında 220° derecede 25 dakika kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Tazecik Fırın Ekmekleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt