Taze Yeşillik Eşliğinde Ballı Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet tavuk göğsü
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir tutam biberiye
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı un dolu dolu olmasın
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 tutam kekik
- Salata için istediğiniz mevsim yeşillikleri
Taze Yeşillik Eşliğinde Ballı Tavuk Tanımı Yapılışı
- Sarımsağı rendeleyin, zeytinyağı, karabiber ve biberiye ile karıştırın.
- Tavuklara bıçak yardımıyla çizikler atın ve üzerine fırça yardımıyla sosu sürün ve streçleyip buzdolabında en 2 saat bekletin. Ne kadar çok beklerse o kadar yumuşak etleriniz olur.
- Farklı bir tencerede de yağı kızdırın.
- Üzerine unu ekleyip yoğunlaşıncaya kadar kavurun.
- Bir kase de soya sosu, bal limon suyunu karıştırıp içine ekleyin.
- Eklerken daima karıştırın ki topak olmasın.
- Kaynama noktasına geldiğinde ocaktan alın limon kabuğu ve kekik ekleyin.
- Dinlenen tavuk etlerinizi döküm tava da ya da olağan tavada gerili önlü pişirin.
- Pişen tavuk etlerini dilimleyin.
- Mevsim yeşilliklerini tabağa alın üzerine dilimlenen tavukları koyun ve üzerine ballı sosu dökün. Servise hazır, deneyenlere afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.