iltasyazilim
FD Üye
Taze Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*2*kilo taze yeşil fasulye
*1 avuç acı cin biberi
*2 baş sarımsak
*2 su bardağı sirke
*3 yemek kaşığı iri tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*Yeterince su
*1 tutam maydanoz
Taze Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı Fasulyeleri sadece baş taraflarından küçücük keserek bütün şekilde temizleyin Sonra bol suda yıkayıp bir tencereye su bırakın Kaynayınca fasulyeleri hafif haşlayın ve sonra süzeğe boşaltıp soğumaya bırakın Bu arada sarımsaklarımızı soyup hazırlayalım Sonra sirkemizi tuzumuzu şekerimizi ve limon tuzumuzu bir kaba alıp kaarıştırarak tuzunu eritin, soğuyan fasulyeleri turşu bidonuna sırayla dizin Aralarına cin biberi ve sarımsak ekleyin Sonra hazırladığımız turşunun suyunu üzerine boşaltın Tabi su yeterli gelmeyecek, onun için tamamlamak için su kullanın bidonun ağzını sıkıca kapatın ve sağa sola çevirerek turşumuzun suyunu iyice karıştırın Sonra bidonun kapagını tekrar açın ve üzerine bir tutam maydanoz bırakın ve kapağını kullanacağınız zamana kadar açılmayacak şekilde sıkıca kapatın Mümkünse karanlık bir yerde muhafaza edin Afiyet olsun
*2*kilo taze yeşil fasulye
*1 avuç acı cin biberi
*2 baş sarımsak
*2 su bardağı sirke
*3 yemek kaşığı iri tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*Yeterince su
*1 tutam maydanoz
Taze Yeşil Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı Fasulyeleri sadece baş taraflarından küçücük keserek bütün şekilde temizleyin Sonra bol suda yıkayıp bir tencereye su bırakın Kaynayınca fasulyeleri hafif haşlayın ve sonra süzeğe boşaltıp soğumaya bırakın Bu arada sarımsaklarımızı soyup hazırlayalım Sonra sirkemizi tuzumuzu şekerimizi ve limon tuzumuzu bir kaba alıp kaarıştırarak tuzunu eritin, soğuyan fasulyeleri turşu bidonuna sırayla dizin Aralarına cin biberi ve sarımsak ekleyin Sonra hazırladığımız turşunun suyunu üzerine boşaltın Tabi su yeterli gelmeyecek, onun için tamamlamak için su kullanın bidonun ağzını sıkıca kapatın ve sağa sola çevirerek turşumuzun suyunu iyice karıştırın Sonra bidonun kapagını tekrar açın ve üzerine bir tutam maydanoz bırakın ve kapağını kullanacağınız zamana kadar açılmayacak şekilde sıkıca kapatın Mümkünse karanlık bir yerde muhafaza edin Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.