Taze Soğanlı Peynirli Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (hamuru toparlarken kullanacağız)
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında erimiş tereyağı
- 4 kol ince doğranmış taze soğan
- 3,5-4 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı sarımsak tozu(isteğe bağlı)
- 150 gram rendelenmiş kaşar (küp formunda de kullanılabilir)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Susam
Taze Soğanlı Peynirli Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su,maya ve şeker uygun bir kapta karıştırılır üzeri kapatılır 5-6 dakika etkinleşmesi için bekletilir.
- Ilık süt,tuz,tereyağ,yumurta ek edilir karıştırılır.
- Unun birinci olarak 2 bardağı ek edilir yoğrulmaya başlanır taze soğan eklenir.
- 1,5 su bardağı un ek edilir ve 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ avucumuza dökelim.
- Hamuru yoğurarak toparlıyalım. Hamur şayet çok ele yapışırsa yarım bardak daha un ek edebilirsiniz ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini örtelim 40-45 dakika mayalanması için bekletelim.
- Mayalanan hamurun maya kokusunun çıkması için 1-2 dakika yoğuralım.
- Tezgaha alalım ve mandalina büyüklüğüne yakın bezeler yapalım elimizle ortasına bastırıp biraz açalım
- İçine rendelenmiş kaşar peynirini koyalım ve uçlarını birleştirip kapatalım ve kalıbımızın içine yerleştirelim
- Tüm hamur bitene kadar bu formda yapalım ve poğaçaların üzerine yumurta ve süt karışımını sürelim
- Susam serperek 180 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.