
Taze Soğanlı Omlet Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 3 sap taze soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ (Yarım yemek kaşığı tereyağ da kullanılabilir)
- 1 yemek kaşığı süt
- Gereğince tuz
- Biraz ufalanmış beyaz peynir (Çocuklar omlette peynir sevmediklerinden eklemedim)
- Çay kaşığının ucuyla çok az karabiber
Taze Soğanlı Omlet Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yeşil soğanlar yıkanır ve küçük doğranır.
- Yumurtaları derin bir kasede çırpılır ve süt, çok az karabiber, tuz eklenip karıştırın(peynirli yapacaksanız peyniri de çırptığınız yumurtalara ekleyip karıştırın)
- Tavaya tereyağ yada sıvı yağ alınır ısıtılır.
- Taze soğanlar eklenip biraz kavrulur.
- Yumurta karışımı eklenir ve ocağın altı kısılır bir kaç dakika da yumurtalar pişecektir.
- Dilerseniz pişen tarafı aykırı çevirerek iki tarafı pişirin yada altını kısınca tavanın kapağını kapatıp bu biçimde pişmesini sağlayın.Dakikalar içinde taze soğanlı omletiniz hazır.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.