iltasyazilim
FD Üye
1 Pirinci süzün ve tuzlu suda 15 dakika haşlayın Otları, havucu ve taze soğanları ekleyip çatalla iyice karıştırınBirkaç dakika daha kısık ateşte kaynatıp süzün
2 Tavada yağın yarısını eritin, 1 yemek kaşığı su koyun ve pirinci ekleyin 10 dakika çok kısık ateşte pişirin ve yarı pişmiş olup olmadığını kontrol edin Ardından tavayı temiz bir havluyla örtün
3 Tavayı bir kapakla sıkıca kapatın ve çok kısık ateşte kendi buharında 3040 dakika demlendirin
2 bardak basmati pirinci (tuzlu suda 2 saat bekletilmiş)
2 yemek kaşığı doğanmış taze maydanoz
2 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş
2 yemek kaşığı doğranmış taze rezene
1 yemek kaşığı doğranmış taze dereotu
34 adet doğranmış taze soğan
1 adet küçük doğranmış havuç
4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kaynak : Turkmax Gurme
2 Tavada yağın yarısını eritin, 1 yemek kaşığı su koyun ve pirinci ekleyin 10 dakika çok kısık ateşte pişirin ve yarı pişmiş olup olmadığını kontrol edin Ardından tavayı temiz bir havluyla örtün
3 Tavayı bir kapakla sıkıca kapatın ve çok kısık ateşte kendi buharında 3040 dakika demlendirin
2 bardak basmati pirinci (tuzlu suda 2 saat bekletilmiş)
2 yemek kaşığı doğanmış taze maydanoz
2 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş
2 yemek kaşığı doğranmış taze rezene
1 yemek kaşığı doğranmış taze dereotu
34 adet doğranmış taze soğan
1 adet küçük doğranmış havuç
4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kaynak : Turkmax Gurme
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.