
Taze Meyveli Borcam Keki Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet yumurta
- 2 su bardağı tozşeker
- 250 gram yumuşacık tereyağ
- 1,5 su bardağı süt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet limonun rende kabuğu
- 3,5 -4 su bardağı denetimli ı un
- 4 adet şeftali
- 5 adet anjelik erik
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Taze Meyveli Borcam Keki Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Miss limon kokulu ve taze meyveleriyle ferah ve bereketli bir kek, lezzeti ise mükemmel ????????????.
- Yumuşacık tereyağı ve tozşekeri mikserle üç dört dakika kadar çırpın.
- Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Ilık sütü ek ederek uygunca karıştırın.
- Evvel birinci üç buçuk bardak unu, kabartma tozlarını ve vanilyayı eleyin, unlu karışımı sıvı karışıma ekleyerek hepsini bir hoş çırpın, gerekirse yarım bardak daha unu denetimli ek edin, zira kek hamurumuz olağan kek hamurundan biraz daha ağır olmalı.
- Güzelce çırpılan ağır kek hamurunu tereyağı ile yağlanmış ve yavaşça unlanmış borcam tepsiye dökün.
- Şeftalilerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın, erikleri de küçük küçük doğrayın karıştırın ve yarısını kek hamurunun üzerine serpin, spatulayla birazcık içine hakikat bastırarak içine girmesini sağlayın.
- Kalan meyveleri hamurun üzerine gelişi hoş serpin.
- Evvelce ısıtılmış fırında 190 derecede 35 40 dakika kadar denetimli pişirin, her vakit ki üzere yeniden kendi fırınınızın ayarına nazaran pişirme yapabilirsiniz.
- Fırından çıkarın, yeterlice soğutun en son üzerine bol bol pudra şekeri serpin afiyetler olsun.