Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taze Makarna Hamurundan Kıymalı Fettucini

Taze Makarna Hamurundan Kıymalı Fettucini
0
31

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Taze Makarna Hamurundan Kıymalı Fettucini Tarifi İçin Malzemeler

  • 220 gram un
  • 110 gram semolina unu
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Sos için ;
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 adet salkım domates
  • 1 tatlı kaşığı domates biber karışık salça
  • Sıvı yağ
  • 1 adet küçük havuç
  • İstediğiniz miktarda istediğiniz baharatlar ( ben kimyon,tuz, karabiber, kırmızı toz biber kullandım)
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Taze Makarna Hamurundan Kıymalı Fettucini Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu yapıyoruz.
  2. Bu hamurun özelliği kesinlikle içinde su olmaması.
  3. Sert ve toparlaması zor bir hamur oluyor fakat sonuca kesinlikle değer.
  4. Unlarımızı ortası çukur olacak şekilde yoğurma kabımıza alıp ortasına yumurtaları kıralım ve güzelce yoğuralım.
  5. Strece güzelce sarıp oda sıcaklığında min 25 dk max 1 saat dinlendirelim.
  6. Bezelere ayırıp makarna yapma makinemiz varsa onda yoksa oklava veya merdaneyle önce istediğimiz gibi açalım sonra istediğimiz şekili verip keselim.
  7. Benim makinem olduğu için ben fettucini olarak yaptım.
  8. Tavamıza yağ dökelim, soğan ve sarımsağı güzelce kavuralım ardından kıymamızı da kurutmadan kavuralım.
  9. Rendelenmiş havucumuzuda ekleyelim.
  10. Salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  11. Rendelediğimiz veya rondodan geçirdiğimiz domatesleride ekleyelim.
  12. Baharatlarımızı da ekleyelim ve bir taşım kaynatalım.
  13. Kaynayan sosumuza makarnamızı ekleyelim ve yarım çay bardağı su ekleyelim.
  14. Hafiften karıştıralım ama dikkat edelim hamurlarımız dağılmasın.
  15. Kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyelim.
  16. Bu aşamada baharatlarımızıda ekleyelim. Eğer hamurlarınız pişmezse azar azar kontrollü şekilde su ekleyin ve suyu çektikçe makarnanızın pişip pişmediğini kontrol edin.
  17. Ve son olarak rendelenmiş kaşar peyniri veya herhangi bir eriyen peynirimizi de ekleyip tekrar karıştıralım.
Artık sıra en lezzetli kısımda.

Afiyet olsun :).

Taze Makarna Hamurundan Kıymalı Fettucini Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,807Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt