Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taze Kayısı Marmelatı

Hoş geldin! degirmencim190 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Taze Kayısı Marmelatı
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
taze-kayisi-marmelati.jpg

Taze Kayısı Marmelatı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo taze olgun kayısı
  • 1 kilo toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 3-4 adet karanfil

Taze Kayısı Marmelatı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kayısıları güzelce yıkayalım ve ortadan ikiye bölelim çekirdeklerini çıkartalım.
  2. Derin bir tencerenin içerisine kayısıları koyup üzerine şeker ve karanfilleri ek edelim.
  3. Kısık ateşte iki üç dakika karıştırıp akabinde suyunu ek edelim.
  4. Kayısılar eriyene kadar pişirelim. Suyu baya azalacak ve püre kıvamı alacaktır. Koyu kıvam almaya başladığında içerisine limon tuzunu ek edelim.
  5. 5 dakika daha pişirdikten sonra içerisinden karanfilleri çıkaralım ve ocaktan alalım.
  6. El blenderı yardımıyla marmelatınızı pürüzsüz kıvam alana dek çekelim.
  7. Çabucak tüketmeyecekseniz kavanozlara sıcak biçimde koyalım ve aksi çevirelim kapakları tutsun. Tüketeceksek oda sıcaklığına gelene dek soğutalım ve o denli kavanozlara dolduralım.
  8. Not: Limon tuzu yerine limon suyu kullanabilirsiniz. Olgunlaşmış yumuşak kayısılardan yaparsanız daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun????????‍????.
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt