Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taze Kaşarlı Kıymalı Börek

Taze Kaşarlı Kıymalı Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Taze Kaşarlı Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler İç harç İçin;


*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*300 gram yağız kıyma
*1 adet küçük boy kuru soğan
*2 adet yeşil biber
*78 dal maydanoz ve dereotu
*Yarımşar çay kaşığı karabiber kimyon pul biber
*1 çay kaşığı tuz

Yufkaları soslamak için;


*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı su
*1 adet yumurta
*3 adet yufka
*200 gram taze kaşar

*
Taze Kaşarlı Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle kıymalı harcımızı hazırlıyoruz
Tavaya yağı kıymayı ve küçük küçük doğradığımız kuru soğanı ve biberi birlikte kavuruyoruz, baharatları ve tuzu ekleyip iyice piştiğinden emin olduktan sonra altını kapatıyoruz ,incecik doğradığımız dereotu ve maydanozu ekleyip tekrar karıştırıp iç harcı soğumaya bırakıyoruz
Yufkaları soslamak için yağı yoğurdu suyu ve yumurtayı koyup iyice çırpıyoruz
Taze kaşarları küp küp kesip hazırlıyoruz

Yufkayı tezgaha serip ikiye katlayıp üzerine sostan biraz gezdirip yayıyoruz ve en üst kısmından kıymayı yayıp üzerine küçük parçalar halinde doğradığımız taze kaşarları da serpip aşağıya doğru sararak yufkayı sarıyoruz
Yağlanmış borcama yuvarlak bir biçimde çevirerek koyuyoruz diğer iki yufka içinde aynı işlemi tekrarlayıp ,kalan sıvı hacı böreğimizin üzerine yayıyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, sıcak soğuk istediğiniz gibi yiyebilirsiniz
Afiyet Olsun*
 
858,505Konular
982,833Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt