iltasyazilim
FD Üye
Taze Kaşarlı Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler İç harç İçin;
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*300 gram yağız kıyma
*1 adet küçük boy kuru soğan
*2 adet yeşil biber
*78 dal maydanoz ve dereotu
*Yarımşar çay kaşığı karabiber kimyon pul biber
*1 çay kaşığı tuz
Yufkaları soslamak için;
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı su
*1 adet yumurta
*3 adet yufka
*200 gram taze kaşar
*
Taze Kaşarlı Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle kıymalı harcımızı hazırlıyoruz
Tavaya yağı kıymayı ve küçük küçük doğradığımız kuru soğanı ve biberi birlikte kavuruyoruz, baharatları ve tuzu ekleyip iyice piştiğinden emin olduktan sonra altını kapatıyoruz ,incecik doğradığımız dereotu ve maydanozu ekleyip tekrar karıştırıp iç harcı soğumaya bırakıyoruz
Yufkaları soslamak için yağı yoğurdu suyu ve yumurtayı koyup iyice çırpıyoruz
Taze kaşarları küp küp kesip hazırlıyoruz
Yufkayı tezgaha serip ikiye katlayıp üzerine sostan biraz gezdirip yayıyoruz ve en üst kısmından kıymayı yayıp üzerine küçük parçalar halinde doğradığımız taze kaşarları da serpip aşağıya doğru sararak yufkayı sarıyoruz
Yağlanmış borcama yuvarlak bir biçimde çevirerek koyuyoruz diğer iki yufka içinde aynı işlemi tekrarlayıp ,kalan sıvı hacı böreğimizin üzerine yayıyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, sıcak soğuk istediğiniz gibi yiyebilirsiniz
Afiyet Olsun*
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*300 gram yağız kıyma
*1 adet küçük boy kuru soğan
*2 adet yeşil biber
*78 dal maydanoz ve dereotu
*Yarımşar çay kaşığı karabiber kimyon pul biber
*1 çay kaşığı tuz
Yufkaları soslamak için;
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 çay bardağı su
*1 adet yumurta
*3 adet yufka
*200 gram taze kaşar
*
Taze Kaşarlı Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle kıymalı harcımızı hazırlıyoruz
Tavaya yağı kıymayı ve küçük küçük doğradığımız kuru soğanı ve biberi birlikte kavuruyoruz, baharatları ve tuzu ekleyip iyice piştiğinden emin olduktan sonra altını kapatıyoruz ,incecik doğradığımız dereotu ve maydanozu ekleyip tekrar karıştırıp iç harcı soğumaya bırakıyoruz
Yufkaları soslamak için yağı yoğurdu suyu ve yumurtayı koyup iyice çırpıyoruz
Taze kaşarları küp küp kesip hazırlıyoruz
Yufkayı tezgaha serip ikiye katlayıp üzerine sostan biraz gezdirip yayıyoruz ve en üst kısmından kıymayı yayıp üzerine küçük parçalar halinde doğradığımız taze kaşarları da serpip aşağıya doğru sararak yufkayı sarıyoruz
Yağlanmış borcama yuvarlak bir biçimde çevirerek koyuyoruz diğer iki yufka içinde aynı işlemi tekrarlayıp ,kalan sıvı hacı böreğimizin üzerine yayıyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, sıcak soğuk istediğiniz gibi yiyebilirsiniz
Afiyet Olsun*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.