Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taze Fasulye

Taze Fasulye
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
taze-fasulye.jpg

Taze Fasulye Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg fasulye
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığından biraz az biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates
  • 2 adet domates
  • 1 tutam karabiber
  • İsteğe nazaran tuz

Taze Fasulye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Taze fasulye üretiminde; öncelikle 1 kilo taze fasulyenin uç kısımlarını ve varsa kılçıklarını ayıklayın. Akabinde bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklükte kesin.
  2. Daha sonra yıkayıp, süzmeye bırakın. Öteki yandan geniş bir tencere içine 1 çay bardağı zeytinyağı koyun. Yağın üzerine 2 adet orta uzunluk ince ince doğranmış soğan ekleyip, 5 dakika kavurun ve salçaları ekleyip çiğliği geçene kadar kavurmaya devam edin.
  3. Akabinde fasulyeleri ekleyip, 10 dakika kadar kavurun. Daha sonra taze fasulyelerin üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyin.
  4. Damak tadınıza nazaran tuz ve karabiberi ekleyelim kısık ateşte 15 dakika pişmesini bekleyin fasulyenin üzerine 2 adet domateslerinizi doğrayın.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp, fasulyeler yeterlice yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin.
  6. Taze fasulye yemeği piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Daha sonra servis edebilirsiniz.
Not: Canlı olmasını istiyorsanız ölçü dışına çıkmayınız. Afiyetler olsun ????.
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt