Taze Fasulye Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg fasulye
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığından biraz az biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates
- 2 adet domates
- 1 tutam karabiber
- İsteğe nazaran tuz
Taze Fasulye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Taze fasulye üretiminde; öncelikle 1 kilo taze fasulyenin uç kısımlarını ve varsa kılçıklarını ayıklayın. Akabinde bıçak yardımı ile istediğiniz büyüklükte kesin.
- Daha sonra yıkayıp, süzmeye bırakın. Öteki yandan geniş bir tencere içine 1 çay bardağı zeytinyağı koyun. Yağın üzerine 2 adet orta uzunluk ince ince doğranmış soğan ekleyip, 5 dakika kavurun ve salçaları ekleyip çiğliği geçene kadar kavurmaya devam edin.
- Akabinde fasulyeleri ekleyip, 10 dakika kadar kavurun. Daha sonra taze fasulyelerin üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyin.
- Damak tadınıza nazaran tuz ve karabiberi ekleyelim kısık ateşte 15 dakika pişmesini bekleyin fasulyenin üzerine 2 adet domateslerinizi doğrayın.
- Tencerenin kapağını kapatıp, fasulyeler yeterlice yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin.
- Taze fasulye yemeği piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Daha sonra servis edebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.