iltasyazilim
FD Üye
Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo taze fasulye
*3 adet domates
*1 adet soğan
*Biraz sıvı yağ
*Yemek kaşığı ucu ile salça
*12 diş sarımsak
*Bir miktar tuz
*Bir miktar pulbiber
*1 tatlı kaşığı şeker
Taze Fasulye Tarifi Yapılışı Taze fasulyelerimizi kıralım Kırdıklarımızı ortadan ikiye keselim ( istediğiniz gibi taze fasulyenizi kesebilirsiniz ) Taze fasulyelerimizi yıkayalım
Tenceremize sıvı yağ ve soğanımızı alalım Kavuralım Yumuşayan soğanımıza dışı soyulmuş küp küp doğradığımız domateslerimizi ekleyelim İyice birbirine karışına kadar domatesler eriyene kadar pişirelim Sonra salçamızı ekleyip karıştıralım Sarımsağımızı ekleyelim Taze fasulyemizi koyalım Biraz tuz ekleyelim Fasulyelerimiz yumuşak oluncaya kadar kavuralım Şekerimizi ve pulbiberimizi ekleyelim Yumuşayınca üstünü çok geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatalım Kısık ateşe alalım Pişen fasulyemiz servise hazır
Ben çok su eklemedim İstediğiniz şekilde suyunu fazla yapabilirsiniz ))
Afiyet olsun
*Yarım kilo taze fasulye
*3 adet domates
*1 adet soğan
*Biraz sıvı yağ
*Yemek kaşığı ucu ile salça
*12 diş sarımsak
*Bir miktar tuz
*Bir miktar pulbiber
*1 tatlı kaşığı şeker
Taze Fasulye Tarifi Yapılışı Taze fasulyelerimizi kıralım Kırdıklarımızı ortadan ikiye keselim ( istediğiniz gibi taze fasulyenizi kesebilirsiniz ) Taze fasulyelerimizi yıkayalım
Tenceremize sıvı yağ ve soğanımızı alalım Kavuralım Yumuşayan soğanımıza dışı soyulmuş küp küp doğradığımız domateslerimizi ekleyelim İyice birbirine karışına kadar domatesler eriyene kadar pişirelim Sonra salçamızı ekleyip karıştıralım Sarımsağımızı ekleyelim Taze fasulyemizi koyalım Biraz tuz ekleyelim Fasulyelerimiz yumuşak oluncaya kadar kavuralım Şekerimizi ve pulbiberimizi ekleyelim Yumuşayınca üstünü çok geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatalım Kısık ateşe alalım Pişen fasulyemiz servise hazır
Ben çok su eklemedim İstediğiniz şekilde suyunu fazla yapabilirsiniz ))
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.