Taze Fasülye Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram taze fasulye
- 1-2 su bardağı su ( haşlamak için)
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 7-8 adet kornişon turşu
- Gereğince maydanoz
- Gereğince dere otu
- Yarım limon suyu
- Tuz
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Taze Fasülye Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak fasülyelerin kılçık kısımları incecik kesilir bir kenara alınır.
- Fasulyeler ortadan enine ve uzunluğuna ikiye bölünür.
- Güzelce yıkadıktan sonra bir tencereye alıp üzerine 1-2 su bardağı su ek edip haşlayın çok fazla haşlamayın dağılmasın.
- Haşlanan fasulyelerin üzerine zeytinyağ gezdirip soğumaya bırakalım.
- Soğuyan fasulyeleri derin bir kabın içine alın üzerine dereotu, maydanoz, küçük doğranmış kornişon turşu limon suyu tuz ek edip güzelce karıştırın.
- Daha sonra bir servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
- Kılçık kısımlarını bir tavanın içerisinde çok az zeytin yağı ile kavrulur soğuyunca üzerine ekleyin.
- İki yemek kaşığı tereyağını güzelce kızdırın içine pul biber ekleyip salatanın üzerine gezdirin deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun. ????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.