iltasyazilim
FD Üye
Taze Fasulye Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg taze fasulye
*1, 5 kg domates
*4 tane kapya kırmızı biber
*500 gr yeşil biber
*1 su bardağı sıvı yağ
*Ve 1 yemek kaşığı Kaya tuzu
*Yarımlık konserve kavanozu
Taze Fasulye Konservesi Tarifi Yapılışı
Tekrardan herkese merhaba Rabbim cümlemize sağlık sıhhat versin yaptığımız kışlıklarımızı hayırlısı ile yemeyi nasip etsin
Fasulyeleri güzelce temizleyip kırıp yıkayalım
Kapya ve yeşil biberlerimizi yemeklik doğrayıp sıvı yağda biraz çevirelim ve taze fasulyelerin ekliyelim renkleri dönünceye kadar kavuralım ve domateslerimizi rendeleyip üzerlerine ekliyelim ve iyi kavuralım maksat hiç bir sebzemiz çiğ kalmasın hepsi özleşip birbirlerine tadlarını versinler ve kaya tuzunuz da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra kavanozlara dolduralım ,kapaklarını sıkıca kapatıp baş aşağı koyalım ve üzerini örtüp bir gün süreyle dinlendirelim
Arzu eden kapakların daha iyi tutması için ayriyeten kaynatılabilir
Ben kaya tuzu daha güzel lezzet verdiği için kullanıyorum ,yemeklerime ve daha az işlem gördüğü için daha sağlıklı buluyorum
Kışa mis gibi yemeklerimiz hazır içine bir kuru soğan, sarımsak ve suyu harika gel de yeme
Herkese afiyet bal şeker olsun
*2 kg taze fasulye
*1, 5 kg domates
*4 tane kapya kırmızı biber
*500 gr yeşil biber
*1 su bardağı sıvı yağ
*Ve 1 yemek kaşığı Kaya tuzu
*Yarımlık konserve kavanozu
Taze Fasulye Konservesi Tarifi Yapılışı
Tekrardan herkese merhaba Rabbim cümlemize sağlık sıhhat versin yaptığımız kışlıklarımızı hayırlısı ile yemeyi nasip etsin
Fasulyeleri güzelce temizleyip kırıp yıkayalım
Kapya ve yeşil biberlerimizi yemeklik doğrayıp sıvı yağda biraz çevirelim ve taze fasulyelerin ekliyelim renkleri dönünceye kadar kavuralım ve domateslerimizi rendeleyip üzerlerine ekliyelim ve iyi kavuralım maksat hiç bir sebzemiz çiğ kalmasın hepsi özleşip birbirlerine tadlarını versinler ve kaya tuzunuz da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra kavanozlara dolduralım ,kapaklarını sıkıca kapatıp baş aşağı koyalım ve üzerini örtüp bir gün süreyle dinlendirelim
Arzu eden kapakların daha iyi tutması için ayriyeten kaynatılabilir
Ben kaya tuzu daha güzel lezzet verdiği için kullanıyorum ,yemeklerime ve daha az işlem gördüğü için daha sağlıklı buluyorum
Kışa mis gibi yemeklerimiz hazır içine bir kuru soğan, sarımsak ve suyu harika gel de yeme
Herkese afiyet bal şeker olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.