Taze Kısmından Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 500 gram pirinç
- 2 su bardağı bulgur
- 1 bağ maydanoz
- 1 adet limon
- 1 yeni bahar
- 1 yemek kaşığı salça
Taze Kısmından Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel soğanı kavuruyoruz. Sonra baharatları atıyoruz ve salçayı atıyoruz.
- Sonra yıkanmış pirinçlerimizi ve bulgurumuzu atıyoruz.
- 1 su bardağı su atıp, çekince indiriyoruz canlı olacak.
- Biraz sonra yaprağımızı hazırlayıp, sarıyoruz ince ince.
- Sonra düdüklü tencereye dizip, yarım çay bardağı sıvı yağ ve limonu ekleyip, 1 saat pişir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.