
Tavuklu Yufka Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tavuk göğsü
- 1 tane küçük boy soğan
- Karabiber
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domatesleri salçası
- Nane
- 1 su bardağı sıcak su
- Yoğurt
- Pulbiber
- Nane
Tavuklu Yufka Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce tavuk göğsünü rondodan geçirelim.
- Tavuk göğsünü bir kaba alıp üzerine rendelediğimiz soğanları, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pulbiber ve naneyi ekleyip karıştıralım.
- Yufkamızı tezgaha alıp ortadan ikiye keselim.
- Hazırladığımız harcı uzunlamasına yufkanın geniş tarafına yerleştirelim.
- İçe doğru katlayarak rulo şeklinde saralım.
- Ruloları 2-3 cm genişliğinde keselim ve yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbımıza dik ve sıkışık şekilde dizelim.
- Tavuklu mantılarımızın üzerine fırçayla sıvı yağ sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirelim.
- Salçalı sos için tavaya sıvı yağ ve salçayı alıp karıştıralım.
- Üzerine naneyi ekleyip karıştıralım.
- En son sıcak suyumuzu ilave edip tekrardan karıştıralım.
- Pişen mantılarımızı fırından alalım ve kalıptan çıkaralım.
- Sosumuzu her yerine gelecek şekilde üzerine dökelim.
- Üzerine yoğurt, nane, pulbiber dökelim. Herkese afiyet olsun.