Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Yufka Mantısı

Tavuklu Yufka Mantısı
0
33

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
tavuklu-yufka-mantisi.jpg

Tavuklu Yufka Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tavuk göğsü
  • 1 tane küçük boy soğan
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
Salçalı sosu için:
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domatesleri salçası
  • Nane
  • 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
  • Yoğurt
  • Pulbiber
  • Nane

Tavuklu Yufka Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce tavuk göğsünü rondodan geçirelim.
  2. Tavuk göğsünü bir kaba alıp üzerine rendelediğimiz soğanları, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pulbiber ve naneyi ekleyip karıştıralım.
  3. Yufkamızı tezgaha alıp ortadan ikiye keselim.
  4. Hazırladığımız harcı uzunlamasına yufkanın geniş tarafına yerleştirelim.
  5. İçe doğru katlayarak rulo şeklinde saralım.
  6. Ruloları 2-3 cm genişliğinde keselim ve yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbımıza dik ve sıkışık şekilde dizelim.
  7. Tavuklu mantılarımızın üzerine fırçayla sıvı yağ sürelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirelim.
  9. Salçalı sos için tavaya sıvı yağ ve salçayı alıp karıştıralım.
  10. Üzerine naneyi ekleyip karıştıralım.
  11. En son sıcak suyumuzu ilave edip tekrardan karıştıralım.
  12. Pişen mantılarımızı fırından alalım ve kalıptan çıkaralım.
  13. Sosumuzu her yerine gelecek şekilde üzerine dökelim.
  14. Üzerine yoğurt, nane, pulbiber dökelim. Herkese afiyet olsun.
Tavuklu Yufka Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt