
Tavuklu Tirit Tanımı İçin Materyaller
Kişi adedine nazaran ölçüleri ayarlayabilirsiniz;
- Ben yarım tavuk kullandım
- 1 adet soğan
- Tane karabiber
- Tuz
- 1 adet pide bayat ekmekleride kullanabilirsiniz
- 1 kase ceviz
- 3 kaşık tereyağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 kase sarımsaklı süzme yoğurt
Tavuklu Tirit Tanımı Yapılışı
- 1 tavuk etimizi düdüklüde haşlıyoruz sonra didikleyip suyunun içine ek ediyoruz.
- Pideyi küp küp kıyıyoruz fırında kızartıyoruz .
- Cevizi tavada yağı çıkana dek kızartıyoruz.
- Tereyağ ekliyoruz tereyağ eriyince toz kırmızı biber ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Ekmekleri servis edeceğimiz bir kaba yerleştiriyoruz.
- Üzerine 3 -4 kepçe tavuğun suyunu gezdirelim.
- Fotoğraftaki üzere yoğurt ekleyelim üzerinede etimizi koyalım .
- Tekrar az yoğurt kenarlara, sonrada tereyağlı ceviz gezdirelim.
- Not: ekmekler sıcak olmasın hamur olur et suyu sıcak olacak.