Tavuklu Tepsi Tavası Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram tavuk eti ( tavuğun sarma etinden kullandım)
- 13 adet arpacık soğan
- 7 tane küçük salkım domates
- 7 diş sarımsak
- 1 tane sivri yeşil biber
- 1 tane kapya biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuyruk yağı
- Salça
- Kekik
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Tavuklu Tepsi Tavası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğun sarma etini kemiğinden sıyırıp, kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Yıkayıp süzülmeye bırakalım.
- Tepsiye eti koyup baharatları, salçayı ve zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
- Üzerine yeşil biber ve kapya biberi iri uzun doğrayalım.
- Domatesi dörte bölerek arpacık soğanı ve sarımsağı tüm şekilde ekleyip karıştırıyoruz.
- Tepsiye elimizi bastırarak yemeği güzelce yerleştiriyoruz.
- Üzerine kuyruk yağından küçük parçalar halinde ekliyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Servise hazır afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.