
Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase tavuk göğüs
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Pulbiber
- 6 su bardağı sıcak su
Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tanımı Yapılışı
- Küçük ve küp küp doğranmış ve haşlanmış tavuk bir tencereye zeytinyağ ekliyoruz içine domates salçamızı ekleyip 3 dakika kavuruyoruz.
- Sonra üzerine ben de yazın yaptığım domates konservesi vardı ondan kattım sizde yoksa domates rendeleyip koyun.
- Bir 5 dakika kavurdum domatesler güzelce pişti ve özleşti üzerine 6 su bardağı sıcak su ekledim baharatları koydum.
- Haşlamış olduğum tavuklarımı 2-3 dakika kaynattım içine tel şehriye ekledim ve 5-6 dakika kısık ateşte pişirdim ve hazırrrr missss üzere tavuklu tel şehriye çorbamız yapacaklara şimdiden afiyet ???? olsun ????????????.