Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Sultan Kebabı

Tavuklu Sultan Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

500 gr kuşbaşı tavuk (ister buttan ister göğüs eti) 1 yufka 1 orta boy kuru soğan İsteğe bağlı 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 diş sarımsak 2 orta boy patates 2 orta boy patlıcan 1 büyük havuç Karabiber Pul biber Kimyon Tuz Sebzeleri kızartmak için;
Sıvı yağ Beşamel sos için;
15 yemek kaşığı tereyağı 15 yemek kaşığı un 15 su bardağı süt İsteğe bağlı bir tutam karabiber Üzerine
Rendelenmiş kaşar



Kaç Kişilik: 24
Hazırlama: 15dk

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

Kuşbaşı tavukları tavaya alalım Suyunu salıp çekene kadar pişirelim Suyunuz çekince biraz yağ ekleyip, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip, orta ateşte soğanlar yumuşayana kadar kavuralım Tavuklar pişerken küp doğranmış sebzelerimizi kızartalım Tavuk ve kızaran sebzeleri bir kaba alalım Üzerine baharat ve tuz ekleyip karıştıralım Yufkayı dörde bölelim Çorba kasesine yufkalardan birini yerleştirelim Dışarıda kalan kısmından koparıp çukur kısmına yerleştirebilirsiniz İç harcından koyup dışarı sarkan kısımları üstüne kapatalım Kaseyi elimize ters çevirip yağlanmış fırın kabına alalım Bütün yufkalara aynı işlemi yapalım Beşamel sos için tereyağ ve unu tencerede kokusu çıkana kavuralım Kavrulan una soğuk sütü ekleyelim hızlıca karıştıralım Tuz ve karabiberi ekleyip koyulaşan kadar pişirelim Pişen beşamel sosu yufkaların üzerine paylaştıralım önceden ısıtılmış 180 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirelim Sıcak sıcak servis yapalım Afiyet şifa olsun
Not: Benim yaptığım porsiyonlar büyük oldu siz daha küçük kase kullanarak porsiyon miktarını arttırabilirsiniz
 
858,505Konular
982,838Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt