iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
500 gr kuşbaşı tavuk (ister buttan ister göğüs eti) 1 yufka 1 orta boy kuru soğan İsteğe bağlı 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 diş sarımsak 2 orta boy patates 2 orta boy patlıcan 1 büyük havuç Karabiber Pul biber Kimyon Tuz Sebzeleri kızartmak için;
Sıvı yağ Beşamel sos için;
15 yemek kaşığı tereyağı 15 yemek kaşığı un 15 su bardağı süt İsteğe bağlı bir tutam karabiber Üzerine
Rendelenmiş kaşar
Kaç Kişilik: 24
Hazırlama: 15dk
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı
Kuşbaşı tavukları tavaya alalım Suyunu salıp çekene kadar pişirelim Suyunuz çekince biraz yağ ekleyip, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip, orta ateşte soğanlar yumuşayana kadar kavuralım Tavuklar pişerken küp doğranmış sebzelerimizi kızartalım Tavuk ve kızaran sebzeleri bir kaba alalım Üzerine baharat ve tuz ekleyip karıştıralım Yufkayı dörde bölelim Çorba kasesine yufkalardan birini yerleştirelim Dışarıda kalan kısmından koparıp çukur kısmına yerleştirebilirsiniz İç harcından koyup dışarı sarkan kısımları üstüne kapatalım Kaseyi elimize ters çevirip yağlanmış fırın kabına alalım Bütün yufkalara aynı işlemi yapalım Beşamel sos için tereyağ ve unu tencerede kokusu çıkana kavuralım Kavrulan una soğuk sütü ekleyelim hızlıca karıştıralım Tuz ve karabiberi ekleyip koyulaşan kadar pişirelim Pişen beşamel sosu yufkaların üzerine paylaştıralım önceden ısıtılmış 180 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirelim Sıcak sıcak servis yapalım Afiyet şifa olsun
Not: Benim yaptığım porsiyonlar büyük oldu siz daha küçük kase kullanarak porsiyon miktarını arttırabilirsiniz
500 gr kuşbaşı tavuk (ister buttan ister göğüs eti) 1 yufka 1 orta boy kuru soğan İsteğe bağlı 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 diş sarımsak 2 orta boy patates 2 orta boy patlıcan 1 büyük havuç Karabiber Pul biber Kimyon Tuz Sebzeleri kızartmak için;
Sıvı yağ Beşamel sos için;
15 yemek kaşığı tereyağı 15 yemek kaşığı un 15 su bardağı süt İsteğe bağlı bir tutam karabiber Üzerine
Rendelenmiş kaşar
Kaç Kişilik: 24
Hazırlama: 15dk
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı
Kuşbaşı tavukları tavaya alalım Suyunu salıp çekene kadar pişirelim Suyunuz çekince biraz yağ ekleyip, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip, orta ateşte soğanlar yumuşayana kadar kavuralım Tavuklar pişerken küp doğranmış sebzelerimizi kızartalım Tavuk ve kızaran sebzeleri bir kaba alalım Üzerine baharat ve tuz ekleyip karıştıralım Yufkayı dörde bölelim Çorba kasesine yufkalardan birini yerleştirelim Dışarıda kalan kısmından koparıp çukur kısmına yerleştirebilirsiniz İç harcından koyup dışarı sarkan kısımları üstüne kapatalım Kaseyi elimize ters çevirip yağlanmış fırın kabına alalım Bütün yufkalara aynı işlemi yapalım Beşamel sos için tereyağ ve unu tencerede kokusu çıkana kavuralım Kavrulan una soğuk sütü ekleyelim hızlıca karıştıralım Tuz ve karabiberi ekleyip koyulaşan kadar pişirelim Pişen beşamel sosu yufkaların üzerine paylaştıralım önceden ısıtılmış 180 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirelim Sıcak sıcak servis yapalım Afiyet şifa olsun
Not: Benim yaptığım porsiyonlar büyük oldu siz daha küçük kase kullanarak porsiyon miktarını arttırabilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.