Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Siron

Tavuklu Siron
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tavuklu-siron.jpg

Tavuklu Siron Tanımı İçin Gereçler


Lavaş hamuru için
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 küçük paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı kadar un
  • Tavuk budu, yada bütün tavuk
  • Hazır lavaş ta kullanabilirsiniz
Üzeri için
  • 2 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
Sosu için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tavuklu Siron Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tavuğu tencereye alın, üzerine çıkacak kadar su koyun ve pişmeye bırakın.
  2. Lavaş hamurunu yoğurun ve 1 saat kadar mayalandırın.
  3. Mayalanan hamuru 12 eşit modüle bölün ve oklava yada merdane ile tavanızın büyüklüğünde açın.
  4. Tavaya asla yağ sürmeyin ⚠️ Orta ateşte lavaşları gerili önlü pişirin.
  5. Pişen lavaşları yuvarlayın ve 2 santim kalınlığında dilimleyin borcama dizin.
  6. Pişen tavukları dilimleyin ,tavuk suyunu lavaşların üzerine yarıya kadar gelecek formda dökün.
  7. Dikkat edin tam üstüne kadar dökmeyin tavuk suyunu, yarıya kadar olunca kafidir ⚠️.
  8. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
  9. Onun üzerinede didilmiş olduğunuz tavukları yerleştirin.
  10. Tereyağında cevizleri 2 dakika kavurun ve toz biber ek edin.
  11. En son sosunuda ekleyip servis yapabilirsiniz. Yapanlara şimdiden afiyet olsun ❤.
Tavuklu Siron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt