
Tavuklu Siron Tanımı İçin Gereçler
Lavaş hamuru için
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 küçük paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı kadar un
- Tavuk budu, yada bütün tavuk
- Hazır lavaş ta kullanabilirsiniz
- 2 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Tavuklu Siron Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuğu tencereye alın, üzerine çıkacak kadar su koyun ve pişmeye bırakın.
- Lavaş hamurunu yoğurun ve 1 saat kadar mayalandırın.
- Mayalanan hamuru 12 eşit modüle bölün ve oklava yada merdane ile tavanızın büyüklüğünde açın.
- Tavaya asla yağ sürmeyin
Orta ateşte lavaşları gerili önlü pişirin.
- Pişen lavaşları yuvarlayın ve 2 santim kalınlığında dilimleyin borcama dizin.
- Pişen tavukları dilimleyin ,tavuk suyunu lavaşların üzerine yarıya kadar gelecek formda dökün.
- Dikkat edin tam üstüne kadar dökmeyin tavuk suyunu, yarıya kadar olunca kafidir
.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
- Onun üzerinede didilmiş olduğunuz tavukları yerleştirin.
- Tereyağında cevizleri 2 dakika kavurun ve toz biber ek edin.
- En son sosunuda ekleyip servis yapabilirsiniz. Yapanlara şimdiden afiyet olsun ❤.