Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Siron

Tavuklu Siron

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
tavuklu-siron.jpg

Tavuklu Siron Tanımı İçin Materyaller

  • 1 bütün tavuk
  • 4 adet yufka
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber, tozbiber
  • 1 yemek kaşığından az domates ve biber salçası
  • 4 diş sarımsak
  • Az ölçü da yoğurt
  • Az ölçüde sıvı yağ

Tavuklu Siron Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. 1 bütün tavuğu yıkayıp üzerine tuz atalım. Düdüklü tencerede 40 dakika da pişirelim. Daha sonra pişen tavukları didikleyelim.
  2. Yufkaları teker teker rulo halinde sarıp 2-3 parmak kalınlığında keselim. Ancak sararken ne gevşek ne de sıkı bir halde sarmayacağız. Buna dikkat edelim.
  3. Yufkaları borcama dizip, 200 derece 20 dakika da nar üzere kızarıncaya kadar fırına verelim.
  4. Çıkardığımız yufkaların üzerine 2, 5 su bardağı tavuk suyunu eşit bir halde dökelim ve 10 dakika daha fırına verelim.
  5. Tavanın içine sıvı yağ ile salçayı koyalım.
  6. Baharatları ekleyelim.
  7. Üzerine bir su bardağı tavuk suyunu koyalım.
  8. Yufkaları, tabaklara koyalım.
  9. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
  10. Salçalı sosumuzu üzerine gezdirelim. Didiklediğimiz tavukları üzerine koyalım. Afiyet olsun ????????
Dipnot: her fırının pişirme müddeti tıpkı olmuyor. Fırınınıza nazaran dereceyi ve dakikayı ayarlamanızı tavsiye ederim. Ayrıyeten yufkaları pişerken denetim etmenizi öneririm.

Tavuklu Siron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt