bilgisayarci
FD Üye

Tavuklu Siron Tanımı İçin Materyaller
- 1 bütün tavuk
- 4 adet yufka
- 2,5 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber, pulbiber, tozbiber
- 1 yemek kaşığından az domates ve biber salçası
- 4 diş sarımsak
- Az ölçü da yoğurt
- Az ölçüde sıvı yağ
Tavuklu Siron Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 bütün tavuğu yıkayıp üzerine tuz atalım. Düdüklü tencerede 40 dakika da pişirelim. Daha sonra pişen tavukları didikleyelim.
- Yufkaları teker teker rulo halinde sarıp 2-3 parmak kalınlığında keselim. Ancak sararken ne gevşek ne de sıkı bir halde sarmayacağız. Buna dikkat edelim.
- Yufkaları borcama dizip, 200 derece 20 dakika da nar üzere kızarıncaya kadar fırına verelim.
- Çıkardığımız yufkaların üzerine 2, 5 su bardağı tavuk suyunu eşit bir halde dökelim ve 10 dakika daha fırına verelim.
- Tavanın içine sıvı yağ ile salçayı koyalım.
- Baharatları ekleyelim.
- Üzerine bir su bardağı tavuk suyunu koyalım.
- Yufkaları, tabaklara koyalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
- Salçalı sosumuzu üzerine gezdirelim. Didiklediğimiz tavukları üzerine koyalım. Afiyet olsun ????????
Tavuklu Siron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı