elektronikci
FD Üye
Tavuklu Sebzeli Tencere Yemegi Tanımı İçin Materyaller
- 7 tane patates
- 1 su bardağı bezelye
- 4 tane havuc
- 1 paket tavuk gogsunun yarisi
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığından az şeker
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 tane soğan
- 7 su bardağı su
Tavuklu Sebzeli Tencere Yemegi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğanlar ince doğranıp kavrulur.
- Daha sonra küp doğranmış tavuk etleri, soğanın içine eklenir ve bir arada kavrulmaya başlar.
- Tavuklar suyunu bırakmaya başlayacaktır orta ara karıştırmayı utmayalım.
- Benim patateslerim küçük boydu siz elinizdeki büyükse patates ölçüsünü azaltabilirsiniz.
- Daha sonra küp küp doğranmış patates havuç ve bezelyeyi koyalım tabi salça ve baharatını koymayıda unutmayalım.
- 1 ,2 dakika daha kavurup, suyunu ekleyelim. Tuzu az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
- Ben tanımda 7 su bardağı şu dedim lakin siz yoğunluğunu kendinize nazaran ayarlayın yanı yemek özleştikçe suyu azalır, buna dikkat edin.
- En son olarak yemeğin piştiğini havuç ve patatesin piştiğine bakarak anlayabilirsiniz zira patates çok haşlanırsa dağılıp yemeğin manzarasını bozabilir yapacaklara afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.