Tavuklu Sebzeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 çay bardağı bezelye
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- Yarım çay bardağından biraz fazla tel şehriye
- Sıvı yağ
- Tuz
- Tereyağı göz kararı su
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
Tavuklu Sebzeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremize minik küpler halinde doğradığımız tavuklarımızı koyup üzerine göz kararı suyunu koyuyoruz haşlanmaya bırakıyoruz.
- Pişme derecesine nazaran evvel havuç sonra bezelye ve patateslerimizi ekliyoruz.
- Pişmeye bırakıyoruz.
- Hepsi pişince çorbamızın terbiyesini yapıyoruz.
- Yoğurt, un ve limonu çırpıp sıcak su ile açıyoruz tenceremizdeki çorbamıza yavaşça ekliyoruz karıştırarak kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayan çorbamıza tel şehriyemizi ek ediyoruz.
- Son olarak tuzunu ve tereyağını da ekleyip altını kapatıyoruz. Afiyet olsun ????????????.