Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Saray Bohçası Tarifi

Hoş geldin! felix66668 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Tavuklu Saray Bohçası Tarifi
0
150

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Tavuklu Saray Bohçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adetin yarısı yarım yufka
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
İç harcı için;
  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça yahut 1-2 tane domates
  • Tuz, isteğe nazaran kimyon, karabiber, kekik
Beşamel sos için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Tavuklu Saray Bohçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce soğanımızı küp küp kesip kavuruyoruz, akabinde içine küp küp kestiğimiz havuçları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, bir yandan ufak ufak kestiğimiz tavuklarımızı içine ekleyip, kekik, karabiber ve tuz ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  2. En son 1 kaşık salçamızıda ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  3. Başka bir tencerede zeytinyağımıza unumuzu ekleyip kavuruyoruz, üzerine sütümüzü ve tuzumuzu ekleyip beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Ve artık birleştirme vakti.
  4. Yufkamızı iki modüle bölüyoruz, bir kase içine koyup iç gerecimizi içine koyup karşıt çeviriyoruz.Borcamın içine yerleştiriyoruz. [*]Üzerine beşamel sosumuzu döküp oncesinde 180 derece işittiğimiz fırına koyup yarım saate yakın pişiriyoruz son beş dakikasında üzerine kaşar rendeleyip koyuyoruz.
    Ve yemeğimiz hazır :) afiyet olsun.

Tavuklu Saray Bohçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Tavuklu Krep Bohçası Tarifi İçin Malzemeler Krep için; 2 su bardağı süt2 adet yumurtaYarım çay bardağı sıvı yağTuz1 tutam dereotuKrep hamuru olacak kadar un (9-10 yemek kaşığı yaklaşık) İç malzeme; 2 yemek kaşığı sıvı yağ2 parça tavuk göğsü(350 gram kadar)1 adet soğan1 tatlı kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Tavuklu Buğu Kebabı Tanımım İçin Gereçler 500 gram tavuk göğsü1 su bardağı bezelye2/3 adet patates2/3 adet kırmızı kapya biber2/3 adet yeşil sivri biber1/2 (yarım) adet kuru soğan1/2 (yarım) adet havuç1 yemek kaşığı salça1.5 tatlı kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiberYarım çay bardağı sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Tavuklu Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler İç materyalleri; 300 gram tavuk göğsü100 gram garnitür1 yemek kaşığı salça1 adet soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı kekik2 yemek kaşığı zeytinyağ1 adet yufka Beşamel sos; 2 yemek kaşığı un1,5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Tanımı İçin Gereçler 1 tane orta uzunluk karnabaharSu (haşlamak için)Tuz1 tane tavuk göğsü1 tane soğan2-3 tane yeşil biber1 tane kırmızı biber1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıYarım çay bardağı sıvı yağKarabiberPul biberKekikTuz Beşamel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı İçin Malzemeler İç harcı için 1 tavuğun göğüsü1 adet kuru soğan1 adet patates1 adet havuç1 yemek kaşığı salçaYarım su bardağı bezelyeSıvıyağ Krep için 1 adet yumurta1 su bardağı suYarım su bardağı süt1 çay kaşığı tuzYeteri kadar un (yaklaşık 5-6 yemek kaşığı) siz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt