Tavuklu Saray Bohçası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adetin yarısı yarım yufka
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet biber
- 1 yemek kaşığı salça yahut 1-2 tane domates
- Tuz, isteğe nazaran kimyon, karabiber, kekik
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Tavuklu Saray Bohçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce soğanımızı küp küp kesip kavuruyoruz, akabinde içine küp küp kestiğimiz havuçları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, bir yandan ufak ufak kestiğimiz tavuklarımızı içine ekleyip, kekik, karabiber ve tuz ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- En son 1 kaşık salçamızıda ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Başka bir tencerede zeytinyağımıza unumuzu ekleyip kavuruyoruz, üzerine sütümüzü ve tuzumuzu ekleyip beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Ve artık birleştirme vakti.
- Yufkamızı iki modüle bölüyoruz, bir kase içine koyup iç gerecimizi içine koyup karşıt çeviriyoruz.Borcamın içine yerleştiriyoruz. [*]Üzerine beşamel sosumuzu döküp oncesinde 180 derece işittiğimiz fırına koyup yarım saate yakın pişiriyoruz son beş dakikasında üzerine kaşar rendeleyip koyuyoruz.
Ve yemeğimiz hazırafiyet olsun.
Tavuklu Saray Bohçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı