iltasyazilim
FD Üye
Tavuklu Safranlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
*2 orta boy havuç
*250 gram kemiksiz tavuk göğsü
*1 su bardağı bezelye (konserve)
*1 su bardağı çiğ badem
*1 su bardağı iç fıstık
*1 su bardağı iç Antep fıstığı
*2 su bardağı pirinç
*1 tatlı kaşığı safran
*Tuz, karabiber
*
Tavuklu Safranlı Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle bademleri haşlayıp kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüyoruz Tavuğu haşlayıp didikliyoruz Bir yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz tavada öncelikle bademleri kavuruyoruz sonra iç fıstık ve Antep fıstığını ekleyip biraz daha kavuruyoruz Ayrı bir tavada julyen doğradığımız havuçları (ya da rendenin kalın yeri ile rendeleyebilirsiniz) sıvı yağda kavuruyoruz Havuçlar kavruldular sonra haşlanmış didiklenmiş tavuk etimizi ekliyoruz Son olarak bezelyeleri ekleyip biraz kavurduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz Bir tatlı kaşığı safranı bir çay bardağı suda kaynatıp rengini saldıktan sonra süzüyoruz Pirinclerimizi 1 e 1 5 ölçü olacak şekilde her zaman yaptığımız pilav pişirir gibi pişiriyoruz fakat suyuna safranlı suyu da ekliyoruz Pilav pişip buharını çektikten sonra içine kavrulan badem iç fıstık ve Antep fıstığını ekliyoruz Bir kasenin altına önce havuçlu tavuklu karışımdan koyup sonra pilav koyuyoruz ve servis tabağına ters çeviriyoruz (servis tabağındaki halinin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ) Afiyet olsun
*2 orta boy havuç
*250 gram kemiksiz tavuk göğsü
*1 su bardağı bezelye (konserve)
*1 su bardağı çiğ badem
*1 su bardağı iç fıstık
*1 su bardağı iç Antep fıstığı
*2 su bardağı pirinç
*1 tatlı kaşığı safran
*Tuz, karabiber
*
Tavuklu Safranlı Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle bademleri haşlayıp kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüyoruz Tavuğu haşlayıp didikliyoruz Bir yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz tavada öncelikle bademleri kavuruyoruz sonra iç fıstık ve Antep fıstığını ekleyip biraz daha kavuruyoruz Ayrı bir tavada julyen doğradığımız havuçları (ya da rendenin kalın yeri ile rendeleyebilirsiniz) sıvı yağda kavuruyoruz Havuçlar kavruldular sonra haşlanmış didiklenmiş tavuk etimizi ekliyoruz Son olarak bezelyeleri ekleyip biraz kavurduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz Bir tatlı kaşığı safranı bir çay bardağı suda kaynatıp rengini saldıktan sonra süzüyoruz Pirinclerimizi 1 e 1 5 ölçü olacak şekilde her zaman yaptığımız pilav pişirir gibi pişiriyoruz fakat suyuna safranlı suyu da ekliyoruz Pilav pişip buharını çektikten sonra içine kavrulan badem iç fıstık ve Antep fıstığını ekliyoruz Bir kasenin altına önce havuçlu tavuklu karışımdan koyup sonra pilav koyuyoruz ve servis tabağına ters çeviriyoruz (servis tabağındaki halinin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ) Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.