Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Safranlı Pilav

Tavuklu Safranlı Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Tavuklu Safranlı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

*2 orta boy havuç
*250 gram kemiksiz tavuk göğsü
*1 su bardağı bezelye (konserve)
*1 su bardağı çiğ badem
*1 su bardağı iç fıstık
*1 su bardağı iç Antep fıstığı
*2 su bardağı pirinç
*1 tatlı kaşığı safran
*Tuz, karabiber

*
Tavuklu Safranlı Pilav Tarifi Yapılışı Öncelikle bademleri haşlayıp kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüyoruz Tavuğu haşlayıp didikliyoruz Bir yemek kaşığı sıvı yağ koyduğumuz tavada öncelikle bademleri kavuruyoruz sonra iç fıstık ve Antep fıstığını ekleyip biraz daha kavuruyoruz Ayrı bir tavada julyen doğradığımız havuçları (ya da rendenin kalın yeri ile rendeleyebilirsiniz) sıvı yağda kavuruyoruz Havuçlar kavruldular sonra haşlanmış didiklenmiş tavuk etimizi ekliyoruz Son olarak bezelyeleri ekleyip biraz kavurduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz Bir tatlı kaşığı safranı bir çay bardağı suda kaynatıp rengini saldıktan sonra süzüyoruz Pirinclerimizi 1 e 1 5 ölçü olacak şekilde her zaman yaptığımız pilav pişirir gibi pişiriyoruz fakat suyuna safranlı suyu da ekliyoruz Pilav pişip buharını çektikten sonra içine kavrulan badem iç fıstık ve Antep fıstığını ekliyoruz Bir kasenin altına önce havuçlu tavuklu karışımdan koyup sonra pilav koyuyoruz ve servis tabağına ters çeviriyoruz (servis tabağındaki halinin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ) Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt