
Tavuklu Quesadilla Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet lavaş
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 3 kesim tavuk göğsü
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Pulbiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri
- 2 yaprak cheddar peyniri
Tavuklu Quesadilla Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak tavuk göğsü küçük kuşbaşı olarak doğranır.
- 1 kaşık zeytinyağı dökülen tavada suyunu çekene kadar pişirilir ve damak zevkinize nazaran tuz, kimyon, kekik eklenir.
- Biberler de doğranır ve tavuklarla bir arada sotelenmeye devam edilir. 1 tatlı kaşığı salça tavaya ek edilir. 3-4 dakika da bu halde pişirmeye devam ettim ve iç harç hazır.
- Lavaşın üzerine tavuk soteden koyup üzerine cheddarları ve kaşar peynir rendesini ekleyerek başka lavası üzerine kaparak 1 yemek kaşığı sıvı yağ döktüğüm tavada orta ateşte peynirler eriyene kadar artlı önlü kızarttım.
- Dilimleyerek servis tabağına yerleştirin afiyet olsun
????.