Tavuklu Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kesim 200 gram kadar tavuk göğsü
- 1 kg pırasa
- 1 kuru soğan
- 2 tane havuç
- 1 tane patates
- 1 avuç bulgur
- Yarım limonun suyu
- 1.5 yemek kaşığı salça
- Pulbiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tavuklu Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaların dış kuruyan yapraklarını ayıklayalım doğrayıp, su dolu leğene koyalım biraz beklesin bir defa daha yıkayıp, süzgece alalım.
- Diğer tarafta tencereye zeytinyağı koyalım küp küp doğradığımız tavuğu koyup, altını kısalım tavuk suyunu bırakıp çekince soğanı doğrayıp, kavuralım.
- Salçasını ekleyip bir iki çevirelim parmak parmak doğradığımız havucuda ekleyip, bir 7-8 dakika kavuralım.
- Pırasayı ekleyip, altını uygunca kısıp kapağını kapatıp ortada bir çok yavaşça karıştıralım bir 15 dakika bu formda pişsin küp küp doğradığımız patatesi ekleyip, pırasanın üzerini geçmeyecek formda kaynar su koyalım.
- 1 avuç bulgur ekleyip, yarım limon sıkıp, pul biber ve tuz ekelim sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Yerken bol limon sıkmayı unutmayın yanına pekmezli yoğurt ve taze sıkılmış meyve suyu ile servis yaptım ha ri ka oldu afiyetle.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.