Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tavuklu-pilav.jpg

Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk but ve kanat
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • 1 kase haşlanmış havuç
  • 1 kase haşlanmış patates
  • 1 kase haşlanmış mısır
  • 4 su bardağı pirinç
  • 1 kaşık tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kaseler klasik boy
  • Pirinç gönen baldosu

Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavuklarımı 20 dk kadar haşladım.
  2. Sonra uygun bir tencerenin tabanına evvel tavukları, sonra nohutu, bezelyeyi, havuç, mısırı ,patatesi koydum.
  3. Sonra yıkayıp 15 dk ılık suda bekletip yıkadığım pirinçleri farklı bir tencerede tereyağıda ekleyerek sıvı yağ ile kavurdum.
  4. Tuz ve karabiber ekledim.
  5. Pirinçi de öbür tencereye koyup 4-5 bardak kadar tavuk suyu ekleyip pişirdim.
  6. Demlendikten sonra aksi çevirdim. Afiyet olsun.
Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt