
Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- 400 gram tavuk göğsü
- Tavuk suyu
- 1 avuç dolusu nohut
- 3 bardak sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçlerimizi sıcak suda bekletiyoruz. O sırada tavuğumuzu haşlıyoruz.
- Tavuk haşlandıktan sonra bekleyen pirinçlerimizi tencerede kavuralım. Üzerine tuz ekleyip, karıştıralım.
- Ardından 1 bardak tavuk suyumuzu ve 3 bardak sıcak suyumuzu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Pişmeye yakın üzerine önceden haşlanmış tavuğumuzu ve bir avuç nohudumuzu ekleyip, pişirelim.
- 10 15 dakika sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun