Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk baget
- 2 adet soğan
- 7 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 4 adet yeşil biber
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Nane
- Köri
- Tavuk baharatı
- Tuz
- Sıvıyağ
- 1 ,5 su bardağı pirinç
Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce bir köşede pirincimizi tuzlu sıcak suya ıslayalım.
- O bir köşede beklerken tencereye doğradığımız sarımsağı soğanı ve bagetleri alalım tüm baharatlarını ve sıvı yağı ilave edip harmanlayalım.
- Üzerine biberleri doğrayıp koyalım kısık ateşte pişirelim.
- Bagetleri arada bir çevirelim ki iki yüzü de güzel kızarsın.
- Piştikten sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci üzerine yayalım.
- Pirincin denginde sıcak suyu da ekleyip hiç karıştırmadan kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Biraz dinlendikten sonra ters çevirip servis yapalım. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.