Tavuklu Pide Tanımı İçin Materyaller
Tavuklu harç için
- 3 modül tavuk göğüs
- 2 soğan
- 3 domates
- 4 çarliston biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kasığından biraz fazla tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 s bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un
Tavuklu Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur yoğurmakla başladım yemeğime. Yoğurduktan sonra mayalanması için güzelce sardım. Zerzevatları çok ufak olmayacak formda robottan geçirip baharatları, salça, tuz ve yağı ekleyip karıştırdım. Küp küp doğradığım tavukları ekledim.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler hazırladım. Dilerseniz daha büyük ya da daha küçük bezeler hazırlayabilirsiniz. Bezeleri merdane yardımıyla uzunlamasına açıp tepsiye aldım.
- Hazırladığım harçtan 3 er kaşık alıp açtığım hamura yaydım ve pidenin kenarlarını katlayıp yumurta sarısı sürdüm.
- 250 derecelik fırında pidelerin üstü kızarana kadar pişirdim. Tüm materyallerden toplamda 8 pide çıktı. Yapacak olan arkadaşlarım şimdiden afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.