Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Pide

Tavuklu Pide
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
tavuklu-pide.jpg

Tavuklu Pide Tanımı İçin Materyaller


Tavuklu harç için
  • 3 modül tavuk göğüs
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 4 çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kasığından biraz fazla tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Hamuru için
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 s bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un

Tavuklu Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur yoğurmakla başladım yemeğime. Yoğurduktan sonra mayalanması için güzelce sardım. Zerzevatları çok ufak olmayacak formda robottan geçirip baharatları, salça, tuz ve yağı ekleyip karıştırdım. Küp küp doğradığım tavukları ekledim.
  2. Mandalina büyüklüğünde bezeler hazırladım. Dilerseniz daha büyük ya da daha küçük bezeler hazırlayabilirsiniz. Bezeleri merdane yardımıyla uzunlamasına açıp tepsiye aldım.
  3. Hazırladığım harçtan 3 er kaşık alıp açtığım hamura yaydım ve pidenin kenarlarını katlayıp yumurta sarısı sürdüm.
  4. 250 derecelik fırında pidelerin üstü kızarana kadar pişirdim. Tüm materyallerden toplamda 8 pide çıktı. Yapacak olan arkadaşlarım şimdiden afiyet olsun ????
 
858,505Konular
982,801Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt